Zilveren koningsvogel van een Zuid-Nederlandse schutterij, 17e eeuw

Silver bird, as worn by Southern Netherlandish civic guards, 16th or 17th century

Beschikbaarheid: In voorraad

Item #:789kv

Prijs: € 4900,00

Een koningsvogel, als gedragen door de voorman van een Zuid-Nederlandse schutterij. Deels verguld ongemerkt zilver, gegraveerd met de initialen 'G.K.'. Aan een draagketting waaraan twee schildjes bevestigd zijn, het ene met de afbeelding van Sint Johannes de Doper en enige initialen, het andere met het opschrift: 'B.W. - Konninck - 1652', aan een tussenschakel in de vorm van een roofvogel die een konijn slaat. Lengte vogel 80 mm, hoogte inclusief draagketting 161 mm. Datering 17e eeuw of vroeger. (Verkocht; thans collectie Limburgs Museum, Venlo)An extremely rare solid silver bird, as worn by Southern Netherlandish civic guards, 16th or 17th century. Provenance: A Dutch private collection. (Sold)

Zilveren koningsvogel van een Zuid-Nederlandse schutterij, 17e eeuw

Details

Een koningsvogel, als gedragen door de voorman van een Zuid-Nederlandse schutterij. Deels verguld ongemerkt zilver, gegraveerd met de initialen 'G.K.'. Aan een draagketting waaraan twee schildjes bevestigd zijn, het ene met de afbeelding van Sint Johannes de Doper en enige initialen, het andere met het opschrift: 'B.W. - Konninck - 1652', aan een tussenschakel in de vorm van een roofvogel die een konijn slaat. Lengte vogel 80 mm, hoogte inclusief draagketting 161 mm. Datering 17e eeuw of vroeger. (Verkocht; thans collectie Limburgs Museum, Venlo)

An extremely rare solid silver bird, as worn by Southern Netherlandish civic guards, 16th or 17th century. Provenance: A Dutch private collection. (Sold)

Extra informatie

Jaartal Nee
Prijs € 4.900,00

Eigen tags

  • No tags connected to product

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.