Theodoor Weustenraad. 'De persessie van Scherpenheuvel'. Uitgave Charles Nypels, met illustraties van Charles Eyck, 1931.

Theodoor Weustenraad. 'De persessie van Scherpenheuvel' (Maastricht 1931)
Object no.
369PvS
Op voorraad

Theodoor Weustenraad (1805-1849), De Persessie van Scherpenheuvel. Uitgave Charles Nypels, Maastricht (1931). 1e druk. 124 pagina's. Met talrijke illustraties van Charles Eyck onder het pseudoniem 'L.S'. Oplage 200 exemplaren. Afmeting 22,5 x 17 cm. (Verkocht)

"Die hypocrisie leidde tot ‘de stunt’ van 1931. Charles Nypels, centrale figuur in een groep jonge artiesten, besloot het gedicht uit te geven, maar wachtte wel de naam van de medewerkers wereldkundig te maken. Hij vroeg zijn vriend Charles Eyck om illustraties te maken - door Eyck cryptisch gesigneerd met ‘L.S.’ - en zorgde ervoor dat het gedicht ‘voltooid’ werd door er 39 strofen aan toe te voegen. Hij liet het resultaat vervolgens drukken in Utrecht, niet in 20 exemplaren zoals het colofon vermeldt, maar in 200. Charles Eyck, die juist in die tijd zijn eerste grote kerkelijke opdrachten kreeg, heeft nog geprobeerd zijn prenten terug te trekken, maar Nypels zette door."

zie:

https://www.hklimburg.nl/disciplines/literatuur/schrijvers-van-limburg/literatuurportretten.html

http://www.artof-museumprojecten.nl/work/de-percessie-van-scherpenheuvel/

Meer informatie
Beschikbaarheid Verkocht
2021 Haffmans Antiek