Lakstempel van de Dienst Bruggen en Wegen van het Departement Zuiderzee, Arrondissement Amersfoort, gedurende de Franse Tijd (1810-1813)

Wax seal stamp, engraved for the Service of Bridges and Roads during the French occupation of The Netherlands, c.1811
Object no.
0367PC
Op voorraad

Een notenhouten en messing lakstempel van de Dienst Bruggen en Wegen* van het Departement Zuiderzee, Arondissement Amersfoort, gedurende de Franse Tijd (1810-1813. Gegraveerd met het Franse wapen: een adelaar op een bliksemschicht. Omschrift: 'Ponts et chaussées Dept. Zuiderzee Arrondt. Amersfort'. Lengte 72 mm, breedte stempel 39 mm. Datering 1811/13. (Laatste afbeelding in positief). (Verkocht)

 

A wax seal stamp with wooden handle, engraved for the Service of Bridges and Roads during the French occupation of The Netherlands, c.1811 (sold)*Na de inlijving van het Koninkrijk Holland bij Frankrijk werd per 1 april 1811 een nieuwe organisatie van de waterstaat vastgesteld, waarbij zeven Hollandse departementen de 16e Inspectie vormden van de Franse 'Service des Ponts et Chaussées' (Dienst Bruggen en Wegen). Aan het hoofd van elk departement kwam een 'ingenieur en chef' te staan; in de arrondissementen gingen 'ingénieurs ordinaires' functioneren.  


Meer informatie
Beschikbaarheid Verkocht
2021 Haffmans Antiek