Jan Cornelis van Rossum, 'Gezelschap bij het graf van J.C.J. van Speyk', olieverf op paneel, 1855

J.C. van Rossum, persons at the grave of Jan van Speijk in Amsterdam, 1855

Beschikbaarheid: In voorraad

Item #:JcJvS4

Prijs: € 0,00

Jan Cornelis van Rossum (Amsterdam 1820-1905), 'Een gezelschap bij het graf van J.C.J. van Speyk in de Nieuwe Kerk te Amsterdam, 1855'. Olieverf op paneel (54 x 45,7 cm), in contemporaine vergulde ornamentlijst (74 x 64 cm). Gesigneerd linksonder en gedateerd 1855. (Verkocht)Provenance: Kunsthandel Berko, Knokke.(als: 'the acquaintance') Afgebeeld is een gezelschap rond het grafmonument van J.C.J. van Speyk in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Rechts zijn twee Amsterdamse weeskinderen afgebeeld in de kledij van het Amsterdamse Burgerweeshuis, een verwijzing naar Jan van Speijk, die zelf ook wees was. In het midden staat een officier der Mariniers in vol tenue met naast zich een cadet van de Marine. Op de voorgrond wordt een dame met een kind begroet door een heer, die blijkens de onderscheidingen op zijn revers (het Metalen Kruis 1830-1831 en de Medaille van de Citadel van Antwerpen) een oud-strijder van de Tiendaagse Veldtocht is. 


 


 

Jan Cornelis van Rossum, 'Gezelschap bij het graf van J.C.J. van Speyk', olieverf op paneel, 1855

Details

Jan Cornelis van Rossum (Amsterdam 1820-1905), 'Een gezelschap bij het graf van J.C.J. van Speyk in de Nieuwe Kerk te Amsterdam, 1855'. Olieverf op paneel (54 x 45,7 cm), in contemporaine vergulde ornamentlijst (74 x 64 cm). Gesigneerd linksonder en gedateerd 1855. (Verkocht)

Provenance: Kunsthandel Berko, Knokke.(als: 'the acquaintance') 

Afgebeeld is een gezelschap rond het grafmonument van J.C.J. van Speyk in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Rechts zijn twee Amsterdamse weeskinderen afgebeeld in de kledij van het Amsterdamse Burgerweeshuis, een verwijzing naar Jan van Speijk, die zelf ook wees was. In het midden staat een officier der Mariniers in vol tenue met naast zich een cadet van de Marine. Op de voorgrond wordt een dame met een kind begroet door een heer, die blijkens de onderscheidingen op zijn revers (het Metalen Kruis 1830-1831 en de Medaille van de Citadel van Antwerpen) een oud-strijder van de Tiendaagse Veldtocht is. 

 

 

Extra informatie

Jaartal Nee
Prijs € 0,00

Eigen tags

  • No tags connected to product

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.