Historiesch verhaal van de onwettige behandeling de provintie, en stad van Utrecht aangedaan, in de jaaren 1672, 73, en 74, door de Utrechtse patriot Pieter Quint Ondaatje, 1784

Book by Dutch revolutionary Pieter Quint Ondaatje, 1784 

Object no.
PQO1
Op voorraad

Historiesch verhaal van de onwettige behandeling de provintie, en stad van Utrecht aangedaan in de jaaren 1672, 73, en 74, MDCCLXXXIV [1784]. Anoniem gepubliceerd geschrift van de hand van de Utrechtse revolutionair Pieter Quint Ondaatje*, 1784. 212 pagina’s in band met leren rug met goudopdruk, afmeting 23 x 14,5 cm. 

Gebonden samen met: Adriaan Mathijs Temminck, Geschiedkundige verhandeling, betreffende het regeeringsreglement, door zyne hoogheid, Willem de IIIde, in den jaare 1674, aan de provincie van Utrecht voorgeschreeven. Waarby de onwettigheid en onbestaanbaarheid van het zelve, zo met eene vrye staats-regeering als met de Unie van Utrecht ten duidelyksten wordt aangetoond, Utrecht, 1784, 245 + 43 pagina's. 

(Verkocht)

(Uiterst zeldzaam geschrift door de op Ceylon geboren Utrechtse patriottenleider Pieter Quint Ondaatje. Deze uitgave bevindt zich in enkele bibliotheken, maar is de afgelopen decennia niet op de vrije markt geregistreerd). 

Over Pieter Quint Ondaatje, zie:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Quint_Ondaatje

Over een gevelsteen op het woonhuis van Ondaatje in Utrecht zie:

https://www.duic.nl/algemeen/gevelsteen-patriottenleider-pieter-quint-ondaatje-is-bijna-af/

 

Meer informatie
Beschikbaarheid Verkocht
2021 Haffmans Antiek