Handgeschreven brief van Prins Bernhard aan de medicus Prof. F. Jordan, 1956

Handwritten letter of Prince Bernhard of The Netherlands, 1956

Object no.
PB1b
Op voorraad

Een door Prins Bernhard (1911-2004) persoonlijk geschreven brief aan de medicus Prof. Dr. F.L.J. Jordan* (1905-1971) naar aanleiding van een hematologisch onderzoek, 1956. Tweezijdig beschreven persoonlijk briefpapier op A4-formaat, in de envelop van verzending. (Verkocht)

De tekst luidt:

Soestdijk, 9 -II-'56

Hooggeachte Professor! 

Net thuis, wil ik toch nog even zeggen hoe ik vandaag 'genoten' heb van dit onderzoek - niet vanwege het bloedaftappen, dat zou een leugen zijn - maar door de manier waarop U mij tegemoet bent getreden en mij op mijn gemak hebt gesteld en hoe u mij hebt behandeld.

Het was een bijzondere ervaring en vooral ook de gelegenheid die ik daarbij had om u persoonlijk zo te leren kennen hebben dit in plaats van een vervelend karwei tot een bijzonder prettige dag gemaakt. Nogmaals hij hartelijken dank - en ik hoop spoedig weer eens u te mogen ontmoeten- zonder daarbij op u als geneesheer een beroep te doen natuurlijk - en met mijn beste wensen en hartelijke groeten.

Bernhard

 

 

*Prof.Dr. F.L.J. Jordan (1905-1971) was hoogleraar interne geneeskunde en hematologie te Utrecht, als medicus veelvuldig actief voor leden van het Koninklijk Huis. Hij was de lijfarts van Prinses Armgard, de moeder van Prins Bernhard. Frederik Jordan was Commandeur in de Huisorde van Oranje.

Meer informatie
Beschikbaarheid Verkocht
2021 Haffmans Antiek