Gegraveerde koperen tabaksdoos met een Schevenings meisje, 18e eeuw

Dutch brass tobacco box engraved with a Scheveningen fish seller and a rhyme, 18th century

Beschikbaarheid: In voorraad

Item #:7456sm

Prijs: € 0,00

Een geelkoperen tabaksdoos, gegraveerd met een visvrouw bij een huis en de tekst:'Daar kwam een meijsie van Schevelingen aan / Zij hatter een mantjen met vis belâan. Op de keerzijde de tekst: 'Ik was een Schevelings meijsien van wat soen [fatsoen] maar nu heb ik er tegen geloge wat zal ik doen'.  Op de zijkant het opschrift: 'Verlaat tog maar de Weerelt!'. Lengte 145 mm. Datering 18e eeuw. (Verkocht; thans collectie Muzee Scheveningen)A Dutch brass tobacco box, engraved with a fish seller from Scheveningen and a matching rhyme. The Netherlands, 18th century.(sold)


 


Gegraveerde koperen tabaksdoos met een Schevenings meisje, 18e eeuw

Details

Een geelkoperen tabaksdoos, gegraveerd met een visvrouw bij een huis en de tekst:'Daar kwam een meijsie van Schevelingen aan / Zij hatter een mantjen met vis belâan. Op de keerzijde de tekst: 'Ik was een Schevelings meijsien van wat soen [fatsoen] maar nu heb ik er tegen geloge wat zal ik doen'.  Op de zijkant het opschrift: 'Verlaat tog maar de Weerelt!'. Lengte 145 mm. Datering 18e eeuw. (Verkocht; thans collectie Muzee Scheveningen)

A Dutch brass tobacco box, engraved with a fish seller from Scheveningen and a matching rhyme. The Netherlands, 18th century.(sold)

 

Extra informatie

Jaartal Nee
Prijs € 0,00

Eigen tags

  • No tags connected to product

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.