Erich Wichman, 'Het witte gevaar', 1928

Erich Wichman, Het witte gevaar. Over melk, melkgebruik, melkmisbruik & melkzucht. Een ketterij tegen de goden dezer eeuw. Maastricht, 1928. 

Object no.
4032
Op voorraad

Erich Wichman, Het witte gevaar. Over melk, melkgebruik, melkmisbruik & melkzucht. Een ketterij tegen "de goden dezer eeuw".

Maastricht, 1928, 1e druk. Ingenaaid, oorspronkelijke kaft met flappen, tweekleurendruk in rood en zwart. 34 pagina's. Oplage 250 genummerde exemplaren; dit exemplaar draagt nr. 140. Geïllustreerd door Han Jelinger. Gedrukt door Charles Nypels op de persen der uitgevers Leiter-Nypels te Maastricht. Prijs €125.-

"Wichman in dit antilactistisch boekje naar aanleiding van de reclameleus 'melk is goed voor elk': 'wel pot hier-en-daar, 't is niet waar, Bij den uier behoort de luier, Zulke kwezels praten voor ezels, Dat gekwèk maakt iemand gek, Nu zal ik de heeren wat anders leeren: Cider is goed voor ieder, Wijn is goed voor pijn - roode is goed voor de nooden en witte is goed voor de hitte... oude is goed voor de koude en jonge is goed voor de longen - Bieren zijn goed voor de nieren, Jenever is goed voor de lever, Klare is je ware!..."

Meer informatie
Beschikbaarheid Te koop
2021 Haffmans Antiek