Draagpenning, Internationale tentoonstelling Tilburg, 1913.

Tilburg International Exhibition, 1913

Beschikbaarheid: In voorraad

Item #:046iOr

Prijs: € 45,00

Draagpenning uitgegeven ter gelegenheid van de Internationale tentoonstelling in Tilburg, 1913*. Vz: Tentoonstellingsgebouwen met daarboven een luchtschip. Rechts op de voorgrond een obelisk. Keerzijde: Binnen een parelrand het opschrift: ‘HERINNERING AAN DE INTERNATIONALE TENTOONSTELLING TE TILBURG 1913’. Brons met draagoog, 30 mm. Prijs € 49.-
*Internationale Tentoonstelling van Nijverheid, Handel en Kunst, Tilburg 1913

Deze tentoonstelling werd van 18 juni tot en met 18 augustus 1913 in Tilburg georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Het tentoonstellingsterrein werd ingericht in het gebied waar later het Sint Elisabeth Ziekenhuis kwam. Het bestond onder meer uit een machinehal, een Tilburgs, Noord-Brabants en Nederlands paviljoen, een onderwijspaviljoen, een kunstzaal en een bloemenstad. Voor het nodige vertier werden er sport-, kermis- en attractieterreinen ingericht. Het omvangrijke complex was ontworpen door Albert Lejeune, die ook verantwoordelijk was voor de vormgeving van de Tentoonstelling Stad Tilburg 1809-1909. De tentoonstelling kon rekenen op het bezoek van koningin Wilhelmina en prins Hendrik, die zich ook lieten rondleiden in de fabriek van BeKa. Een andere bijzondere gebeurtenis was dat er een vliegtuig op het tentoonstellingsterrein landde. Het evenement werd door tienduizenden mensen bezocht en mede door dit succes kwam er een verlenging tot 1 september. (Bron: Tilburg Wiki)
Neem contact op
Draagpenning, Internationale tentoonstelling Tilburg, 1913.

Details

Draagpenning uitgegeven ter gelegenheid van de Internationale tentoonstelling in Tilburg, 1913*. Vz: Tentoonstellingsgebouwen met daarboven een luchtschip. Rechts op de voorgrond een obelisk. Keerzijde: Binnen een parelrand het opschrift: ‘HERINNERING AAN DE INTERNATIONALE TENTOONSTELLING TE TILBURG 1913’. Brons met draagoog, 30 mm. Prijs € 49.- *Internationale Tentoonstelling van Nijverheid, Handel en Kunst, Tilburg 1913 Deze tentoonstelling werd van 18 juni tot en met 18 augustus 1913 in Tilburg georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Het tentoonstellingsterrein werd ingericht in het gebied waar later het Sint Elisabeth Ziekenhuis kwam. Het bestond onder meer uit een machinehal, een Tilburgs, Noord-Brabants en Nederlands paviljoen, een onderwijspaviljoen, een kunstzaal en een bloemenstad. Voor het nodige vertier werden er sport-, kermis- en attractieterreinen ingericht. Het omvangrijke complex was ontworpen door Albert Lejeune, die ook verantwoordelijk was voor de vormgeving van de Tentoonstelling Stad Tilburg 1809-1909. De tentoonstelling kon rekenen op het bezoek van koningin Wilhelmina en prins Hendrik, die zich ook lieten rondleiden in de fabriek van BeKa. Een andere bijzondere gebeurtenis was dat er een vliegtuig op het tentoonstellingsterrein landde. Het evenement werd door tienduizenden mensen bezocht en mede door dit succes kwam er een verlenging tot 1 september. (Bron: Tilburg Wiki)

Extra informatie

Jaartal Nee
Prijs € 45,00

Eigen tags

  • No tags connected to product

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.