Spang van drie onderscheidingen, met Inhuldigingsmedaille 1948, met bijbehorende oorkondes op naam en uitvoerige persoonlijke documentatie

Decorations and charters of a Dutch navy military, attendant at the 1948 Inauguration of Queen Juliana
Object no.
spHK1
Op voorraad

Een spang van drie onderscheidingen van een Nederlands marinemilitair. De groep omvat de Onderscheiding voor Langdurige Trouwe Dienst Marine, uitgevoerd in brons voor 12 jaar dienst. de Inhuldigingsmedaille 1948 (uitgereikt aan personen die zich dienstbaar hebben gemaakt bij de Inhuldiging van Koningin Juliana in 1948) en het Kruis voor Marsvaardigheid (Vierdaagsemedaille) met kroon voor meervoudige deelname. Militair opgemaakt  Breedte 10,5 cm. Met bijbehorende batons, in doosje (12,4 x 9,4 cm). Hierbij: de bijbehorende originele oorkondes van verlening van de betreffende onderscheidingen en enige documenten met betrekking tot latere verleningen en de carriére van deze militair. Tevens toegevoegd een hoeveelheid origineel fotomateriaal met diens afbeelding en enige andere varia. (Verkocht)

A group of military decorations and ribbons, awarded to a Dutch navy military, attendant at the Inauguration of Queen Juliana, 1948.(sold)

Deze spang heeft toebehoord aan Hendrik Klein (geb. 17 mei 1928 in Leiden, overleden 21 maart 2017 in Warmond).  Klein was marinemilitair en als hofmeester geplaatst op de Hr. Ms. Neptunus en later op het vliegdekschip de Hr. Ms. Karel Doorman. Hij was aanwezig bij de inhuldiging van Koningin Juliana op 6 september 1948. De marinestaf zocht kort daarvoor enkele jonge kandidaten die hun opleiding zonder problemen doorliepen; deze werden geselecteerd voor een specifieke korte opleiding om de rijtoer in Amsterdam te begeleiden en voor aanvullende werkzaamheden 's avonds tijdens het banket. Onderdeel van de voorselectie was een antecedentenonderzoek (waarbij ook de ouders geraadpleegd werden) om vast te stellen of die kandidaten wel 'van onbesproken gedrag’ waren'. Klein liep bij de inhuldiging in 1948 bij het rechtervoorwiel van de Gouden Koets (zie foto's). 

Meer informatie
Beschikbaarheid Verkocht
2021 Haffmans Antiek