Inhuldigingsmedaille Koningin Wilhelmina 1898, in cassette

Medal, inauguration of Queen Wilhelmina, 1898

Beschikbaarheid: In voorraad

Item #:InW89

Prijs: € 0,00

Medaille op de inhuldiging van koningin Wilhelmina, 1898. Vz: Linksgewend borstbeeld van koningin Wilhelmina; omschrift; ontwerpersnaam 'Bart van Hoven'. Kz: De koningin reikt haar hand aan de Nederlandse Maagd aan wier voeten de Nederlandse leeuw ligt. Tekst in afsnede; 'Ingehuldigd den 6 september 1898'. Brons, 60 mm. in cassette van uitgifte van de Koninklijke Utrechtse fabriek van Zilverwerken C.J. Begeer, Utrecht. (Verkocht)De stempels voor deze penning zijn vervaardigd door Paulin Tasset te Parijs. Deze penning is de officiële gedenkmedaille, verleend aan allen die de inhuldiging ambtshalve bijwoonden, of zich bij de feesten verdienstelijk maakten. Het bronzen exemplaar is vervaardigd in een oplage van 1130 stuks en werd uitgereikt aan hoge militairen en buitenlandse vertegenwoordigers.

Inhuldigingsmedaille Koningin Wilhelmina 1898, in cassette

Details

Medaille op de inhuldiging van koningin Wilhelmina, 1898. Vz: Linksgewend borstbeeld van koningin Wilhelmina; omschrift; ontwerpersnaam 'Bart van Hoven'. Kz: De koningin reikt haar hand aan de Nederlandse Maagd aan wier voeten de Nederlandse leeuw ligt. Tekst in afsnede; 'Ingehuldigd den 6 september 1898'. Brons, 60 mm. in cassette van uitgifte van de Koninklijke Utrechtse fabriek van Zilverwerken C.J. Begeer, Utrecht. (Verkocht)

De stempels voor deze penning zijn vervaardigd door Paulin Tasset te Parijs. Deze penning is de officiële gedenkmedaille, verleend aan allen die de inhuldiging ambtshalve bijwoonden, of zich bij de feesten verdienstelijk maakten. Het bronzen exemplaar is vervaardigd in een oplage van 1130 stuks en werd uitgereikt aan hoge militairen en buitenlandse vertegenwoordigers.

Extra informatie

Jaartal Nee
Prijs € 0,00

Eigen tags

  • No tags connected to product

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.